+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154 • 2811 GK • Reeuwijk

Van 1 tot en met 8 mei was het de Week van Ons Water. Om deze reden heeft het Hoogheemraadschap van Rijnland een boottocht georganiseerd. Een groep van ongeveer veertig inwoners uit de omgeving van Reeuwijk nam plaats in de boot van Watersnip. De boot voer over de Sloene, één van de plassen in het Reeuwijkse plassengebied waar het hoogheemraadschap projecten uitvoert.

Deze projecten hebben betrekking op het verbeteren van de waterkwaliteit en ecologie in de plas. In 2014 heeft het hoogheemraadschap een sluis geplaatst tussen de Sloene en de overige Reeuwijkse plassen, zodat deze plas werd afgescheiden. Er zijn natuurvriendelijke oevers aangelegd. Ook wordt er ijzerchloride gedoseerd toegevoegd aan het water, waardoor de hoeveelheid fosfor in het water afneemt. Een vermindering van fosfor remt de algengroei.

Tijdens de boottocht hebben de deelnemers het resultaat van deze projecten kunnen zien. Er werd een fles met water uit de plas gevuld om te zien hoe helder het water is. Ook konden deelnemers de natuurvriendelijke oevers van dichtbij bekijken.

Watersnip is gespecialiseerd in wetlands.

Voor vragen hierover kunt u ons bellen op: 0182 – 395460 of bereiken via het contactformulier