+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154 • 2811 GK • Reeuwijk

De smalle wegen op veen in de Reeuwijkse plassen en polders vragen veel zorg en aandacht van de gemeente als wegbeheerder. Bij het repareren van verzakkingen en de verbetering van uitwijkplaatsen aan de Nieuwenbroeksedijk wordt de zorg voor ecologie meegenomen tijdens de voorbereiding.

Watersnip Advies heeft de opdracht gekregen in beeld te brengen waar mogelijke schade zou kunnen optreden voor beschermde natuurwaarden door de werkzaamheden. Daarbij werd gelet op de waardevolle knotwilgen en hun functies. Ook werd gelet op effecten op het bermmilieu waarin hier tal van kleurige ruigtkruiden voorkomen die kenmerkend zijn voor dit deel van het Nationaal Natuurnetwerk Nederland. Ook werd gekeken naar eventuele schade aan bermen met rietland.  Belangrijk is dat weggebruikers zich veilig door het Reeuwijkse plassengebied kunnen bewegen. 

De Nieuwenbroeksedijk is één van de fraaiste wegen in het plassengebied. Langzaam verkeer kan vanaf deze weg genieten van fraaie uitzichten over de plassen en rietoevers.

Wilt u meer lezen over Watersnip en ecologisch advies?