+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154 • 2811 GK • Reeuwijk

Missie

Het Groene Hart waarin wij wonen en werken is van oorsprong een wetland en zal dat altijd blijven. Middeleeuwse ontginners hebben de bovenlaag bewerkt en enigszins ontwaterd zodat wij droge voeten houden. Het prachtige landschap van weiden en wegen, sloten en plassen laat zich lezen als een geschiedenisboek.

Nu zijn wij aan de beurt om duurzaam met het landschap om te gaan. Dat is nog niet zo eenvoudig. Het landschap is geen ongerept natuurgebied en ook geen openluchtmuseum. Er wordt gewerkt en gewoond. Maar het is de kunst dat zo te doen dat economie, ecologie en recreatie blijvend samengaan. Dat kan. Het vraagt om creativiteit en visie, en vaak evenzeer om zelfbeperking. In het landschap moet geld verdiend kunnen worden. Tegelijkertijd moet er ruimte blijven voor biodiversiteit en beleving. Dus een boerenland waar de Grutto kan broeden. En recreatieoevers waar de Grote Karekiet zingt. Naar die harmonie zijn we met elkaar steeds op zoek als betrokken burgers, verstandige bestuurders en adviseurs.

Watersnip Advies ondersteunt meer dan 25 jaar lang partijen bij duurzame en vernieuwende projecten in het landschap.

John van Gemeren, directeur Watersnip Advies, in gesprek met presentator Henri Stolwijk van het televiesieprogramma ‘Tussen Rijn en Wiericke’ .

John van Gemeren geldt in grote delen van Zuid-Holland, maar met name in Reeuwijk als een autoriteit op het gebied van natuurbeheer. Hij adviseert overheden op dit gebied, maar besteedt via De Watersnip ook veel tijd en aandacht aan educatieve projecten. In gesprek met presentator Henri Stolwijk vertelt Van Gemeren in deze aflevering van Tussen Rijn en Wiericke onderhoudend over zijn passie en drijfveren.