+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154 • 2811 GK • Reeuwijk

Goede omgang met de natuurwetgeving is een belangrijke voorwaarde voor geslaagde bouwprojecten. Dit geldt vooral voor bouwplannen in het Groene Hart, waar de natuur nooit ver weg is.

Aan de rand van het Natura 2000-gebied Broekvelden- Vettenbroek en Polder Stein werd enkele jaren geleden een tijdelijke bouwweg aangelegd ten behoeve van  van transport naar bouwlocaties in het Reeuwijkse Plassengebied. Aangezien de bouwweg aan de rand van het Natura 2000-gebied werd aangelegd moest een passende beoordeling worden gemaakt in het kader van de Natuurbeschermingswet. Watersnip Advies verzorgde deze vergunningsprocedure voor Vosplan B.V. Als compensatie voor het tijdelijk gebruik van de bouwweg in deze ecologisch belangrijke omgeving legde Watersnip Advies recent een natuurvriendelijke oever aan.

Deze week onderzochten Provincie Zuid-Holland, gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Vosplan B.V. de toekomstige mogelijkheden voor het wandelpad op de locatie van de bouwweg. Hiertoe werd een veldbezoek gebracht waaraan Watersnip Advies deelnam.