+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154 • 2811 GK • Reeuwijk

Een verjaardag of familiebezoek wordt zo veel leuker als je met elkaar er even op uittrekt om een frisse neus te halen. De traktaties smaken daarna nog beter en de gesprekken en ontmoetingen verdiepen zich. Want het samen wandelen en buiten zijn verdiept het contact.

In januari werd in familieverband de nieuwe loopbrug naar de ontvangstruimte van Hoeve Stein beklommen. Een aanrader om op te nemen in een polderbezoek, want het uitzicht is echt prachtig. Het slotenpatroon, de ligging van percelen, het slagenlandschap, de plasjes bij Staatsbosbeheer, de Oukoopse molen, je beleeft het allemaal erg mooi vanaf de loopbrug. Daarna betraden we de bezoekersruimte. Daar is het meestal prettig warm in de winter en bieden de rustige koeien op stro, hooi en kantmaaisel een prettig ontspannend beeld. De moderne melkcarrousel is ook interessant om te bespreken met elkaar. Er hangt leuke informatie over het bedrijfsconcept van Hoeve Stein met bijvoorbeeld ook beelden van de vele bloeiende wilde planten in de afgeplagde oevers.

Al teruglopend spraken we met elkaar over de integratie van ecologie en economie in de bedrijfsvoering. Er werd verwondering en respect uitgesproken over de innovatieve en vooruitstrevende aanpak van Ardy en Ivanka. En natuurlijk werd er door de organisatoren een lans gebroken voor een keuze voor biologisch geproduceerde zuivelproducten bij een bezoek aan supermarkt of aan de kaasboer op de markt. Want de steun van consumenten en overheden is onmisbaar om natuurinclusieve landbouw snel verder te brengen. Want dit is, hoe dan ook, de toekomst!