+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154 • 2811 GK • Reeuwijk

Ongeveer 17 deelnemers hebben zich afgelopen zaterdag ingezet voor het landschap bij familie Kramer aan de Oukoopsedijk. Er werden zeer oude essen en elzen geknot. Het vrijkomende hout is verwerkt tot brandhout, palen en takkenbossen. Ook werd een houtril aangevuld. Sandra en Johan zorgden goed voor hun gasten. Zo was er taart bij de koffie en soep tijdens de middagpauze. Er was gezellige schuilgelegenheid (nuttig tijdens enkele passerend buien) gemaakt in de voormalige koeienstal. En aan het eind van de dag kregen de vrijwilligers stoofpeertjes uit eigen boomgaard mee. 

De locatie heeft een rijke geschiedenis. Zo was hier vroeger het burgemeestershuis van de voormalige gemeente Oukoop gevestigd. Het afwijkende pand met dwarshuis voor een stal wijst hier nog op. Want zo’n dwarshuis zien we midden in een veengebied niet vaak.  In 1857 werd gemeente Oukoop opgeheven en ging op in de gemeente Hekendorp. Met veel respect voor de geschiedenis én natuur en landschap vernieuwen Johan en Sandra hun panden en erf. Het is prettig als anderen dat zien en daarbij willen helpen.

Langs de gehele Oukoopsedijk verandert deze jaren erg veel. Alle bewoners van Oukoop vinden het belangrijk dat het authentieke, landelijke karakter behouden blijft. De naam die het oude burgemeesterhuis nu draagt, ‘Ons Ideaal’  kan daarbij dienen als een goed en motiverend motto!