+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154 • 2811 GK • Reeuwijk

Afgelopen zaterdagmorgen bezochten politici van de SGP en CU-fractie met hun twee nieuwe wethouders polder Oukoop. De politici wilden persoonlijk kennisnemen van het transformatieproces in dit gebied, waar een agrarische functie verandert in een natuurgerichte functie met agrarisch beheer. Er werd regelmatig stilgestaan bij de cultuurhistorie van het gebied. Vooral de gesprekken met betrokkenen werden zeer gewaardeerd.

John van Gemeren, directeur van Watersnip Advies gaf tekst en uitleg op het proefveld over het combinatiemodel ecologie en economie, dat in Oukoop wordt beproefd. In de Put van Kruit werd het gezelschap ontvangen door eigenaar Jan Kruit. Hij vertelde over zijn inspanningen om dit gebied voor het nageslacht te behouden. Op natuurboerderij Hoeve Stein vertelden Ardy en Ivanka de Goeij enthousiast over hun innovatieve bedrijf waar melk én natuur worden geproduceerd. Daarna informeerde Aldert Zoetelief de gasten over de ontwikkeling van zijn Fly Fishing Academy waar hij cursisten opleidt tot vliegvissers. De bijzondere werptechniek hiervoor werd ook gedemonstreerd.

Ten slotte genoot het gezelschap van de lunch tijdens een bezoek aan De Rokende Turf in combinatie met een vaartocht bij Watersnip Advies.