+31 (0)182 395460 ► ’s-Gravenbroekseweg 154 • 2811 GK • Reeuwijk

Watersnip Advies participeert in het Bee-deal-project van het Centrum voor Landbouw en Milieu. Doel van dit project is concrete maatregelen te nemen om de leefomgeving van wilde en gecultiveerde bijen te verbeteren. Het landelijke project is beloond met een Europese prijs!

In de regio heeft Watersnip Advies een samenwerkingsoveréénkomst ondertekend, samen met het Hoogheemraadschap van Rijnland en met gemeente Alphen aan den Rijn. Als concrete actie heeft Watersnip Advies de berm van het verbeterde wandelpad op de Sloenedijk ingezaaid met een bijenmengsel dat het CLM ter beschikking stelde. Dit gebeurde in opdracht van projectontwikkelaar Vosplan te Reeuwijk. Door de droogte in het voorjaar kwam het mengsel laat tot ontwikkeling. De zachte en warme herfst zorgde er echter voor dat het mengsel tot ver in november prachtig stond te bloeien. Een mooi gezicht, maar vanuit de klimaatproblemen gezien, een dubieus verschijnsel, zo´n bloeiende berm in november.

Het totale, landelijke project werd door de Europese organisaties CEMA en ELO verkozen als Beste bijenproject van Europa in 2015!  Dit vanwege de bijzonder innovatieve aanpak en de betrokkenheid van de complete productieketens. Ook de samenwerking tussen agrariërs, handelaars, gemeenten, waterschappen en bureaus, zoals Watersnip Advies, werd geroemd.

Wilt u meer lezen over transformatie en herstel van gebieden van Watersnip Advies?